Въвеждат по-бърза флаш памет XTRMFlash

Флаш паметите на Micron стават по-бързи и по-компактни с новата технология

Флаш паметите на Micron стават по-бързи и по-компактни с новата технология XTRMFlash

Micron Technology започва серийно производство на флаш памет от типа XTRMFlash, която вдига летвата за скорост сред технологиите Flash NOR. Новите чипове се отличават с по-висока производителност и са предназначени за промишлени приложения и потребителска електроника.

Освен по-висока производителност XTRMFlash има по-компактни размери – контактите са със 75% по-малко, в сравнение с традиционните чипове Parallel NOR, достъпни в момента на пазара.

Интерфейсът на XTRMFlash е обратно съвместим със SPI NOR, благодарение на което разработчиците могат да обновяват своите решения без особени усилия. Времето за произволен достъп до паметта е 83 наносекунди, а последователното четене на байт отнема само 2,5 нс, т.е. скоростта на четене достига 400 MB/s.

XTRMFlash е подходяща за приложения, в които се изисква бързо стартиране и мигновена реакция. В частност, паметта ще се вгражда в IoT устройства. Micron вече предлага чипове с капацитет от 128 мегабита до 2 гигабита.

Коментари по темата: „Въвеждат по-бърза флаш памет XTRMFlash”

добавете коментар...

  1. DrunDrun

    “Micron вече предлага чипове с капацитет от 128 мегабита до 2 гигабита.” – така няма смисъл изречението.
    Micron вече предлага чипове със скорост от 128 мегабита до 2 гигабита. <- Така е за скорост
    Micron вече предлага чипове с капацитет от 128 мегабайта до 2 гигабайта. <- Така за обем

    В статията ако е за скоросост трябва да ти е този варинант "Micron вече предлага чипове със скорост от 128 мегабита до 2 гигабита."

    Оправете си го…

  2. Шаро

    За обем мярката е литър, за електрически капацитет – фарад. В случая се говори за битове, което е мярка за информация. 8 бита са равни на байт, а ако са за определено време – секунда да кажем, става скорост за пренос на информация – бит/секунда. Борисе, изтропал си голяма глупост, брат.

  3. boris

    Супер,но “128 мегабита до 2 гигабита” не е мерна единица за капацитет/обем, а за скорост…

Коментар