Nokia поглежда към битовата електроника

Nokia ще разшири дейността си към пазарите на IoT, носима и битова електроника

Nokia ще разшири дейността си към пазарите на IoT, носима и битова електроника

Nokia планира да навлезе на нови за нея пазари, става ясно от официално съобщение на компанията, което излиза броени дни преди обявяване на финансовите резултати за последното тримесечие.

В документа са изброени направленията, по които ще работи финландският производител. Споменават се нови за Nokia сегменти от пазара – интернет на нещата (IoT), мултимедия, носима и дори битова електроника.

Засега няма подробна информация как Nokia ще се включи на тези пазари, но най-малкото може да се очакват умни часовници с финландската марка или устройства за проследяване на активността при спортуване, например.

Що се отнася до битовата електроника, може би Nokia няма да произвежда самите устройства, а по-скоро ще разработва софтуер за тях.

Повече подробности се очакват на 29 октомври, когато компанията ще обяви финансови резултати за тримесечието.

В момента Nokia е съсредоточена върху оборудването за мрежи. Компанията продаде мобилния си бизнес на Microsoft и до края на 2016 г. няма право да продава телефони със своята марка.

Но вече излязоха информации, че Nokia ще се завърне на пазара за телефони с Android устройства, след като изтече споразумението й с Microsoft.

Коментар