Nextbit Robin – смартфон със съхранение на данните в облака

Облачният смартфон Nextbit Robin се очаква на пазара през февруари 2016 г. на цена от 399 долара

Облачният смартфон Nextbit Robin се очаква на пазара през февруари 2016 г. на цена от 399 долара

Представете си смартфон, чиято памет никога не свършва, дори да снимате 4К видео. Именно това е предложението на компанията Nextbit, която събра над 1,3 млн. долара за своя проект Robin в платформата Kickstarter и вече приема поръчки за устройството.

На пръв поглед, Nextbit Robin не се отличава от останалите смартфони. Моделът работи под управление на операционна система Android и има красив дизайн. Но при Robin границата между вградената флаш памет и отдалеченото хранилище е максимално заличена.

Файловете и приложенията, които не се използват за определен период от време, се пренасят в облака и остават там до момента на необходимост от достъп до тях. За да се избегне случайна загуба на данни, поради разреждане на батерията или проблем с връзката, синхронизацията се изпълнява само когато смартфонът е включен към зарядно устройство и се намира в Wi-Fi зона.

Nextbit Robin променя концепцията за съхранение на данни и приложения на смартфоните

Nextbit Robin променя концепцията за съхранение на данни и приложения в смартфоните

Nextbit Robin има 5,2-инчов IPS екран с резолюция 1080p, шестядрен процесор Qualcomm Snapdragon 808, допълнен с 3GB оперативна памет, 32GB флаш памет, 13MP камера с функция за запис на 4K видео и съхранение на снимки във формат RAW, порт USB Type-C и скенер на пръстови отпечатъци.

Доставките на Nextbit Robin ще започнат през февруари 2016 г. на цена от $399. Предварителните поръчки по време на кампанията в Kickstarter бяха на цена от $299. Всеки купувач ще получи безплатно 10GB в облачно хранилище, които при необходимост могат да се увеличат.

Коментари по темата: „Nextbit Robin – смартфон със съхранение на данните в облака”

добавете коментар...

  1. kod

    Аман от облаци

  2. лесно е

    Не, благодаря!

Коментар