Honda пуска самоуправляем автомобил през 2020 г.

След като Toyota и Nissan обявиха планове да пуснат автономни автомобили към края на десетилетието, същото направи и друга японска компания. Honda, третият по големина авто-производител в страната, потвърди намерението си да навлезе в сегмента към 2020 г., предаде Ройтерс.

Honda е избрала 2020 година неслучайно и не единствено заради конкуренцията. След пет години в Токио ще се проведат летни олимпийски игри, които ще се обслужват от самоуправляеми автомобили, и Honda едва ли ще пропусне този шанс.

На предстоящото изложение Tokyo Motor Show, което отваря врати на 29 октомври, японският производител ще покаже прототип на самоуправляема кола. Към момента е известно, че това ще бъде машина с не напълно автономно управление, която ще се придвижва без шофьор само по определени маршрути, оборудвани със специална инфраструктура.

Пътища за общо ползване, на които цялото управление на автомобилите може да се довери на електрониката, все още липсват дори и в силно развита технологично страна като Япония. Но несъмнено това е тенденцията в развитието на автомобилите.

Коментар