Microsoft иска да отнеме потребители на MacBook

Microsoft смята, че има сериозни аргументи да убеди потребителите на MacBook да преминат към SurfaceBook

Microsoft смята, че има сериозни аргументи да убеди потребителите на MacBook да преминат към Surface Book

Ако някой може да конкурира Apple с нейния MacBook, това е Microsoft, заяви наскоро Стив Балмър, бивш CEO на компанията от Редмънт. Според него, Surface Book, първият лаптоп на Microsoft, е конкурентен на MacBook.

Microsoft няма намерение да стои и да чака потребителите на MacBook сами да се откажат от сегашните си ноутбуци в полза на Surface Book. Компанията ще насърчи този преход, като за целта пусна нов сайт, чрез който бивши потребители на MacBook ще могат по-бързо да усвоят Surface Book.

На сайта е публикувана подробна информация за новия ноутбук-трансформър на Microsoft, списък с основните съчетания на клавиши, промените в тракпада, търсенето в Windows 10, инструкции за прехвърляне на лични документи, снимки и дори е-поща от MacBook на Surface Book.

Предвиден е също така сценарий за действие за потребители, които използват услугите iCloud и iTunes. Всъщност, инициативата на Microsoft не е новост в конкурентната битка между двете компании – през 2002 г. Apple пусна подобна програма, целяща да привлече потребители на Windows мобилни компютри към нейния MacBook с операционна система Mac OS.

Коментари по темата: „Microsoft иска да отнеме потребители на MacBook”

добавете коментар...

  1. :o)

    Също така недоразумение е да плащаш двойно за да влезеш в сектата на МАК,
    защото били най-модните, невероятните най най най най 🙂

  2. :-)

    щом си от 2002ра до сега, значи си “Windows lover” , в което няма нищо лошо де 🙂 Човек свиква с антивирусните, сините екрани и недоразуменията. И после няма как да излезе от порочният кръг.

  3. ::--))

    И неуспех на Ябълката. От преди 2002 година до сега, не са успели да ме накарат да си сменя Windows-а с MacOS.

  4. :-)

    Успех на Майкрософт. Не знам как ще успеят да ме накарат да си сменя MacOS с Windows.

Коментар