Анализатор: Добрите дни за Apple свършиха

tony_apple_ins_1

Тони Саконаги смята, че добрите дни на Apple вече остават назад, заради съзряването на пазара за смартфони

По-рано тази седмица Apple обяви исторически резултати за последното тримесечие и финансовата 2015 година. Въпреки това обаче водещ анализатор изрази скептично мнение относно перспективите на компанията.

Тони Саконаги, старши анализатор от Sanford C. Bernstein, твърди, цитиран от CNBC, че добрите дни на Apple вече са назад. По неговите думи, ръстът на Apple, обусловен от високото търсене на смартфони, свършва, тъй като пазарът преминава в стадий на зрелост.

Тенденцията на съзряване на пазара на смартфони е особено отчетлива в горния сегмент, който се явява основен източник на приходи за Apple, допълва анализаторът. Успехът на Apple при смартфоните не означава, че компанията завинаги може да разчита на този пазар като източник на свръхпечалби.

Осъзнавайки това, Apple прави опити да развие други направления, вкл. носима електроника, телевизия и робомобили, но всички те са дългосрочни проекти. Инвеститорите трябва да повярват, че автомобилите или умните часовници ще бъдат поредният двигател за растежа на Apple.

Но инвеститорите са разтревожени за краткосрочната перспектива на компанията. Добрите дни на Apple са назад, а Улострийт залага в своите разчети постоянно намаляване на свободния паричен поток на компанията, категоричен е Този Сакогани.

Коментари по темата: „Анализатор: Добрите дни за Apple свършиха”

добавете коментар...

  1. (c:

    Абсолютно съм съгласен с предишните коментари. Аналлизаторите от вол-стрит е време някой да ги застреля, да не се мъчат. Че и нас да не мъчат с малоумието и алчността си.

    Статията пропуска да спомене, че тоя неандерталец се е из*кал публично ПРЕДИ Apple да обявят резултатите си, не след това.

  2. Пак програмист

    Съгласен с 🙂 Майкъл Дел добре направи.

  3. :-)

    Това е неприятната страна на компании които се листват на борсите. Стадо зажаднели за пари инвеститори искат всяка година да удвояват инвестициите си.

Коментар