Moto X Force – смартфон с уникално защито покритие

Екранът на Moto X Force с диагонал 5,4 инча има резолюция 2560х1440 пиксела и специално защитно покритие

Екранът на Moto X Force с диагонал 5,4 инча има резолюция 2560х1440 пиксела и специално защитно покритие

Международната версия на изключително здравия смартфон Droid Turbo 2, който Motorola и Verizon пуснаха по-рано тази седмица в САЩ, ще се предлага под името Moto X Force от ноември тази година.

Според статистика, публикувана на сайта на Motorola, 50% от потребителите на смартфони в света разбиват своите екрани. 23% пък продължават да ползват повредените си устройства, дори след нараняване на пръстите.

Отчитайки това, Motorola e добавила специално защитно покритие на екрана, известно като Moto ShatterShield. Благодарение на него, Moto X Turbo е обезпечен с четири години гаранция.

Компанията твърди, че новият й смартфон ще остане невредим след падане, което е фатално за останалите устройства. Технологията Moto ShatterShield е резултат от тригодишен труд, а за повишаване на здравината е използван гъвкав панел AMOLED с двоен сензорен слой и две защитни стъкла, закрепени на алуминиево шаси.

Motorola уверява, че разбиването на такъв екран е практически невъзможно при нормална употреба, но ако все пак това се случи, компанията поема ангажимент да замени повреденото устройство в рамките на 4-годишната гаранция.

Екранът на Moto X Force има диагонал 5,4 инча и резолюция 2560х1440 пиксела. В основата на смартфона е 64-битова платформа Snapdragon 810 с осем CPU ядра – четири с тактова честота 2GHz и четири на 1,5GHz, допълнени от графичен блок Adreno 430.

Моделът включва 3GB оперативна памет и 32 или 64GB флаш памет, която може да се разширява с microSD карти с капацитет до 2TB. Основната камера има резолюция 21MP и дифрагма F/2.0, може да снима 4К видео със скорост 30 кадъра в секунда. Предната камера е 5MP, със светкавица.

Moto X Force идва с батерия 3760 мАч, поддържа технология за бързо зареждане, както и безжично зареждане по технология Qi. Смартфонът е оборудван с модули GPS, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, NFC и Bluetooth 4.1.

Устройството работи под управление на операционна система Android 5.1.1 Lollipop, като в близко време се предвижда обновление до Android 6.0 Marshmallow. Вариант на Moto X Force с 32GB ще струва 499 паунда на пазара във Великобритания, докато 64-гигабайтовият модел ще се продава за 534 паунда.

Коментар