Всеки четвърти продаван смартфон е Samsung

Смартфоните на Samsung са най-продаваните на пазара, с голяма преднина спрямо конкурентите

Смартфоните на Samsung са най-продаваните на пазара, с голяма преднина спрямо конкурентите

Пазарът на смартфони през третото тримесечие възлиза на 355,2 млн. броя, което е с 6,8% повече спрямо същия период на предходната година, съобщи IDC. По-рано компанията прогнозира продажби в размер на 363,8 млн. смартфона в периода юли-септември.

Несменяем лидер на пазара за умни телефони е корейският производител Samsung. Продажбите на компанията са нараснали от 79,6 до 84,5 млн. броя за тримесечието, или с 6,1%. Делът на лидера от целия пазар е 23,8%, в сравнение с 23,9% година по-рано, т.е. почти всеки четвърти смартфон носи корейската марка.

Apple е най-близкият конкурент на Samsung с доставки от 48 млн. смартфона през Q3 2015, спрямо 39,1 млн. за същото тримесечие на предходната година. Американският производител увеличава дела си по брой продадени устройства от 11,8% до 13,5% и засега не застрашава първото място на Samsung по този показател.

На трето място се позиционира Huawei от Китай, която преди една година дори не беше в Топ 5. Компанията бележи ръст на продажбите от 16,5 до 26,5 млн. устройства, или с 60,9%, в резултат на което делът й е нараснал от 5,0% до 7,5%.

Lenovo заема четвърто място с дял от 5,3%. Челната петица допълва още една китайска компания – Xiaomi, която запазва дела си от 5,2%, но отстъпва с две позиции спрямо миналата година, сочат данните на IDC.

Коментари по темата: „Всеки четвърти продаван смартфон е Samsung”

добавете коментар...

  1. mariana

    straxoten e

  2. :o)

    Глупости.
    Проблеми има с всеки един сервиз в България.

    А специално от среден и висок клас смартфони Samsung няма конкуренция.
    Никой не може дори да ги доближи по качество, нито apple, нито Htc, нито sony, нито LG.

  3. 1111

    Никога самсунг, поне в БГ. Поддръжката и сервиза са ОТВРАТИТЕЛНИ.

Коментар