Осемядреният Meizu MX5 вече е на българския пазар

Тънкото тяло на Meizu MX5 е подсилено от излят метален корпус, което придава на модела допълнителна елегантност

Тънкото тяло на Meizu MX5 е подсилено от излят метален корпус, което придава на модела допълнителна елегантност

Meizu MX5, новият флагман на известния китайски производител, вече е достъпен за потребителите в България чрез търговската мрежа на оператора Виваком.

Смартфонът е оборудван с осемядрен процесор с тактова честота 2,2GHz и работи под управление на операционна система Android OS, v5.1 (Lollipop). Устройството има 5,5-инчов AMOLED екран с резолюция Full HD.

Meizu MX5 разполага с две камери – основна с резолюция 20,7MP и предна камера за селфи 5MP. Позволява запис на 4K видео и „slow motion” видео с невероятните 100 кадъра в секунда.

Тънкото тяло на смартфона е подсилено от излят метален корпус, което придава на модела допълнителна елегантност. Meizu MX5 разполага и със сензор за пръстови отпечатъци, скрит в „хоум” бутона под екрана. Същият може да запамети до 5 отпечатъка, а времето за разчитане е 0,48 секунди.

Смартфонът е снабден с два SIM слота, поддържащи LTE, и има батерия с капацитет 3150 mAh, която може да се зареди до 25% за 10 минути и до 60% за 40 минути, благодарение на технологията за бързо зареждане mCharge.

Meizu MX5 може да бъде закупен в магазините на Виваком на цена от 25,90 лева на месец с двугодишен договор за абонаментен план Smart XL, уточниха от оператора.

Коментари по темата: „Осемядреният Meizu MX5 вече е на българския пазар”

добавете коментар...

  1. Ив

    Android OS ще взима пръстовите ви отпечатъци за по-добри Google услуги и персонализирано търсене и следене на хората с отпечатъци, къде точно се намират във всеки един момент и какво правят. 🙂

Коментар