KickStarter помогнал с $2 млрд. на предприемачите

Темпът на привличане на средства в платформата KickStarter се е утроил при втория милиард долара

Темпът на привличане на средства в платформата KickStarter се е утроил при втория милиард долара

Стартиращите компании са успели да привлекат огромни средства чрез платформата за колективно финансиране KickStarter. През октомври общата сума на парите, събрани през KickStarter, е превишила 2 милиарда долара за шест години съществуване на платформата, сочи официалната статистика.

Вторият милиард е събран за три пъти по-кратко време, отколкото първия, съобщиха от KickStarter. По-точно, първият един милиард е натрупан за четири години и девет месеца, а вторият – само за година и седем месеца.

Казано по друг начин, първият милиард е събран със скорост 391 долара в минута, а темпото при втория е било 1182 долара в минута. При това размерът на повечето вноски не превишава 100 долара, уточняват от KickStarter.

Проектите, финансирани чрез платформата, са подкрепени от общо 9,5 милиона души. Всеки трети е поддържал два или повече проекта, сочи статистиката.

Любопитен факт е, че почти 1,7 млн. вноски на обща сума 148,5 млн. долара са направени просто така – с идея да се помогне на един или друг проект, без спонсорът да получава каквото и да е възнаграждение в замяна, например готовия продукт.

Коментар