Обещаващ съюз между Ericsson и Cisco

Във фокуса на срещата в Пловдив ще бъдат перспективите за клъстерното развитие в България

Партньорство между Ericsson и Cisco ще влее по 1 млрд. долара годишно в бизнеса на двете компании

Две от водещите компании в сектора на мрежите и телекомуникациите, Cisco и Ericsson, обявиха широкомащабно технологично и търговско сътрудничество. Новосформираният съюз е отговор на сливането между Alcatel-Lucent и Nokia, което се очаква да приключи през първата половина на 2016 г.

Ericsson и Cisco ще работят съвместно в различни направления – от изследвания и разработки (R&D) до продажба на решения за мрежови инфраструктури и обслужване на клиенти. Двете компании обединяват ресурси в областта на маршрутизацията, мобилните и облачните технологии, центровете за данни, управлението и контрола на мрежовата инфраструктура, както и в глобалните мрежови услуги.

Ericsson е лидер на пазара за безжично оборудване, докато Cisco е номер едно в света на IP маршрутизаторите. Заедно двете компании могат да създадат иновативни решения, коментира пред Ройтерс Ханс Вестберг, главен изпълнителен директор на шведската компания.

Очаква се партньорството да добави по 1 млрд. долара към приходите на всяка от компаниите към 2018 г. Съюзът с Cisco ще помогне на Ericsson да разшири продуктовия си портфейл още сега – много по-бързо, отколкото ако шведският производител се опита да погълне други компании или самостоятелно да разработи интернет оборудване.

По думите на Ханс Верстберг, преговорите с Cisco са започнали преди 13 месеца. Двете компании ще продължат да търсят нови възможности за съвместен бизнес.

Коментар