Microsoft се отказва от Android емулатора за Windows 10?

Microsoft по всяка вероятност е прекратила проeкта за Android емулатор за Windows 10

Microsoft по всяка вероятност е прекратила проeкта за емулатор на Android приложения в Windows 10

Една от очакваните с нетърпение технологии заедно с Windows 10 беше емулаторът Project Astoria, който позволява работа с приложения, написани за Android, на устройства под управление на новата ОС на Microsoft. Бъдещето на проекта обаче е под въпрос.

По-рано тази година Microsoft разкри, че работи по няколко подобни емулатора, вкл. Project Islandwood, който има сходни възможности с Project Astoria, но за приложения, написани за iOS. Според източници на WindowsCentral.com, проектът Astoria или е замразен, или напълно спрян.

Няколко факта обосновават подобно заключение. На първо място, форумите за разработчици, свързани с Project Astoria, са мълчаливи от септември насам. Второ, в последната дистрибуция Windows 10 Mobile Insider са отстранени всички подсистеми, свързани с Android емулатора. И трето, самата Microsoft не говори нищо за проекта.

Сред причините за евентуалното спиране на работите по емулатора се посочват технически проблеми с реализацията, недоволство от страна на разработчиците и правни въпроси – не е ясно какви последствия на законодателно ниво може да предизвика подобен емулатор за Android приложения в среда на Windows 10.

Коментар