24-инчов AOC монитор достига резолюция 4К

4К мониторът на AOC има премиум дизайн, с текстурирана и прозрачна стойка

4К мониторът на AOC има премиум дизайн, с текстурирана и прозрачна стойка

Нов монитор от висок клас на AOC пренася 4K технологията в по-компактен формат, способен да се побере върху всяко бюро. Пестящият място 23,6-инчов (59,9 см) 4K дисплей AOC U2477PWQ предлага впечатляваща UHD резолюция от 3840×2160 пиксела.

PLS панелът на AOC осигурява най-добро съответствие на цветовете при всякакви зрителни ъгли и покрива на 100% цветовия спектър sRGB, съобщиха от компанията. Ултрабърз HDMI 2.0 интерфейс предлага скорост на прехвърляне на данни до 18 Gb/s, което позволява плавно възпроизвеждане на 4K видео при 60 кадъра в секунда от Blu-Ray плеър, дигитална видеокамера или PC.

Мониторът идва с премиум дизайн, с текстурирана и прозрачна стойка, която ще допадне на професионалистите в офиса и взискателните домашни потребители. PLS панелът показва жива и много прецизна цветова репродукция, с широки зрителни ъгли от 178°/178° – по хоризонтала и вертикала.

Потребителите могат да настроят височината и да използват функцията за накланяне и обръщане на екрана в портретен режим

Потребителите могат да настроят височината и да използват функцията за накланяне и обръщане на екрана в портретен режим

Комбинацията на 4K резолюция с компактен екран означава изключително висока плътност на пикселите, а резултатът е – ултра остри изображения и кристално пресъздаване на снимки и 4K видео. Потребителите вече не трябва да скролират или увеличават мащаба на техните изображения, за да видят цялата картина, като в същото време се наслаждават и на най-малките детайли.

Предвидени са възможности за настройка на височината и функция за накланяне и обръщане на екрана в портретен режим. В допълнение към ултрабързия HDMI 2.0 вход са налични още MHL 3.0 и DisplayPort 1.2. Първият от тях дава възможност на потребителите да показват съдържание от смартфон и таблет, докато в същото време зареждат устройството.

AOC U2477PWQ ще бъде наличен на пазара у нас през ноември 2015 на препоръчителна крайна цена от 849 лв. с ДДС. Като за всички свои дисплеи, AOC предлага 3-годишна гаранция със замяна на място.

Коментар