iPad Pro увисва след зареждане, жалват се клиенти

Проблем с неясен произход се проявява в някои случаи след зареждане на iPad Pro от електрическата мрежа

Проблем с неясен произход се проявява в някои случаи след зареждане на iPad Pro от електрическата мрежа

Много потребители на iPad Pro алармират за сериозен проблем с устройството. Оказва се, че след зареждане, новият таблет на Apple може да увисне, става ясно от форумите в сайта на компанията и на редица медии като MacRumors и Reddit.

Проблемът се проявява, когато след зареждане до 100%, таблетът остане включен още известно време в електрическата мрежа. Стотици коментари са посветени на това странно поведение на новия продукт на Apple.

Съобщава се, например, че след зареждане през нощта или в офиса, iPad Pro увисва, не реагира на докосване, а черният екран дори не светва. В подобни случаи се налага твърдо рестартиране на устройството, по думите на потребител BizzaroClark във форума на MacRumors.

Проблемът се наблюдава както при 32-, така и при 128-гигабайтовата версия на iPad Pro с операционна система iOS 9.1, независимо от поддържаните мобилни мрежи. Все още не е ясно дали причината се корени в софтуера или хардуера на устройството.

Някои потребители са на мнение, че проблемът се е проявил, след като са направили възстановяване на резервно копие от облачното хранилище iCloud.

Техническата поддръжка на Apple дава различни препоръки на потребителите, вкл. възстановяване на заводските настройки на таблета и твърдо рестартиране – то става чрез натискане поне за 10 секунди едновременно на два бутона – Power и Home.

Коментари по темата: „iPad Pro увисва след зареждане, жалват се клиенти”

добавете коментар...

  1. Beyond

    “… твърдо рестартиране – то става чрез натискане поне за 10 минути едновременно на два бутона – Power и Home.”

    10 минути? 🙂

Коментар