oCam – сваля екранни снимки и видео от десктопа

oCam записва с добро качество екранни изображения и видеа от десктопа

oCam записва с добро качество екранни изображения и видеа от десктопа

Програмата oCam е предназначена да помогне на потребителите да свалят и записват екранни снимки и видео от десктопа, като за целта поддържа два режима на работа – пълен екран и избрана област.

Целият процес на снемане на екрани и видео се изпълнява с няколко клика. Получените файлове се съхраняват автоматично в определената за това папка. Видеото се записва в AVI формат, а изображенията – в PNG.

Избраните области от десктопа могат да се настройват ръчно с използване на курсора на мишката, но потребителят има на разположение и набор от предварително дефинирани размери. Програмата има възможност и за запис на аудио с избор на устройство, канал и честота.

Сред останалите по-важни функции са възможността за конфигуриране на видео параметрите, задаването на т.нар. горещи клавиши за управление, изборът на директория по подразбиране за запис на файловете и ограничението за записващо време.

Не на последно място, можете да изберете видео кодек директно от главния панел, тъй като програмата показва списък с всички инсталирани кодеци в компютъра. Като цяло, oCam предлага много добро качество на снимките и видеото, не влошава системната производителност и има дружелюбен интерфейс.

Даунлоуд: oCam

Коментар