Google предлага Star Wars оформление на приложенията

Потребителите на Google приложения могат да зададат оформление в духа на космическата сага Star Wars

Потребителите на Google приложения могат да зададат оформление в духа на космическата сага Star Wars

Google зарадва феновете на „Междузвездни войни” (Star Wars) с нов инструмент, който позволява настройка на външния вид на приложенията в стила на космическата сага. В частност, потребителите могат да изберат оформление според тъмната или светлата страна на силата.

След като потребителят направи своя избор, Google започва да обновява приложенията, което може да отнеме няколко часа. Така например, в Gmail се появява нова фонова картинка, в YouTube плъзгачът за настройка  на звука се превръща в светлинен меч, а в Google Maps вместо стрелките с местоположение се показват TIE Fighter или X-Wing.

Приложенията Chrome, Chromecast, Google Translate и други услуги от интернет компанията също ще променят своя облик. Същевременно, Google уверява, новият интерфейс не е съпроводен с никакви промени във функционалността на самите приложения.

Освен това в календара автоматично се добавят събития, свързани с очаквания седми епизод на Star Wars – „Силата се пробужда”, който ще излезе по кината през декември. Промените в Google приложенията са възможни само за потребителските компютри, но не и за корпоративните акаунти.

Потребителите, разбира се, могат да възстановят обичайния облик на приложенията от страницата за настройки. Ако не направят това ръчно, промените ще отпаднат автоматично на 1 февруари, уточнява Google.

Коментар