Няколко казуса, за които ви е нужен А3 принтер

Всички изследвания по темата за размера сочат, че по-големият отпечатък значително увеличава лекотата на възприемане на съдържанието

Всички изследвания по темата за размера сочат, че по-големият отпечатък значително увеличава лекотата на възприемане на съдържанието

Дори набързо да прелитате покрай щандовете с принтери в магазините за техника, няма как да не ви е направило впечатление, че някои устройства са малко по-големи от обичайното. Ако тук сте махнали с ръка и сте решили, че не виждате смисъл да жертвате толкова място в офиса, помислете отново. Ето няколко примера защо А3 принтерите са чудесна инвестиция, според специалистите на Brother.

Голямо, още по-голямо

Най-очевидното предимство на устройствата, които печатат на площ, два пъти по-голяма от стандартния А4 формат, е размерът на изображението. Всички изследвания по темата за размера сочат, че по-големият отпечатък значително увеличава лекотата на възприемане на съдържанието, както и вероятността то да бъде прието по-скоро позитивно, особено ако е цветно.

Едни от класическите клиенти на А3 устройствата са инженерите и проектантите, които винаги се нуждаят от още площ, за да представят в детайли чертежите и проектите си. С помощта на функцията за отпечатване на плакати всеки професионалист може да отпечата визия с размер, по-голям от А0, със своя А3 принтер.

Дори ако А3 печатът не е ежедневна необходимост, като например в счетоводните къщи, Brother предлага устройства, които са компактни колкото А4 принтер, но имат възможност да печатат и на А3 носител. Това е възможно благодарение на интелигентната функция за печат по ширината на листа, въведена за първи път от японската компания. Такива модели са например Brother DCP-J4120W, MFC-J4420/4620, MFC-J5320/5620/5720DW. По този начин отпечатването на обемисти справки и безкрайни електронни таблици се превръща в много по-лесна задача.

От смартфона до листа – само за няколко секунди

Фотографите могат да извлекат много ползи от притежаването на А3 принтер с безжични възможности. След като прегледат снимките на своя лаптоп, те могат веднага да отпечатат добрите кадри в голям формат и буквално за минути да представят работата си. Същото важи и за службите за гражданска защита и полицията – снимка на инцидента или карта на  засегнатите райони може да бъде отпечатана в достатъчно голям размер, за да може ръководната група да вземе бързи и адекватни решения за действие.

Студентите са друга типична група потребителите, които в пълна степен могат да се възползват от възможностите за безжично приемане на файлове, вградени в принтерите Brother. Така е достатъчно само един да заснеме протокола от упражнението или лекциите, напр. със своя смартфон, след което да отпечата копия за всички в рамките на едва няколко минути – без нужда от компютър. Обратното също е възможно – оригиналите на документите могат лесно да бъдат сканирани и автоматично разпратени до имейлите на всички в групата.

Сканиране и факс в А3 формат

Сканирането на оригинали, по-големи от А4, обикновено не е нещо, което липсва, докато не ви потрябва такава възможност. Моделите MFC-J6520/6920DW на Brother притежават и А3 скенер, който предлага далеч по-големи възможности от устройствата със стандартен размер. С негова помощ можете да сканирате разгъната брошура, списание и дори малък плакат или чертеж. Така закупуването на самостоятелен А3 скенер се оказва напълно излишно особено предвид цената на такова устройство.

Друг казус, при който А3 скенерът може да ви е от полза, е ако се налага да изпращате цветни А3 факсове – например до партньори на континенти с ограничено интернет покритие. Този алтернативен начин често се оказва незаменим при предоставяне на важна информация – напр. при поддръжката на сложни машини от разстояние и в строителството.

Коментар