OWC Drive Dock – приема два диска, поддържа гореща замяна

OWC Drive Dock може да се използва за работа с външни дискове, като поддържа гореща замяна, т.е. по време на работа

OWC Drive Dock може да се използва за работа с външни дискове, като поддържа гореща замяна, т.е. изваждане и поставяне на устройства по време на работа

Док станция за външни дискове на компанията Other World Computing (OWC) предлага удобство на потребителите на компютри с Windows и OS X. Устройството приема до два диска и поддържа т.нар. гореща замяна, т.е. изваждане и поставяне на дискове по време на работа.

Drive Dock предоставя две гнезда за обикновени твърди дискове (HDD) или полупроводникови дискове (SSD) с интерфейс Serial ATA. Допуска се монтиране на устройства с формат 3,5 и 2,5 инча.

По същество, док станцията превръща вътрешните дискове във външни, като поддръжката на гореща замяна дава съществено предимство на подобно решение.

Станцията се свързва към компютъра по интерфейси Thunderbolt 2 и USB 3.0

Станцията се свързва към компютъра по интерфейси Thunderbolt 2 и USB 3.0

За свързване на станцията към компютъра са предвидени интерфейс Thunderbolt 2 и порт USB 3.0. В първия случай скоростта на четене и запис достига съответно 522 и 477 MB/s, а във втория – 427 и 347 MB/s.

OWC Drive Dock има и допълнителен интерфейс Thunderbolt 2, който позволява станцията да се свързва във верига с други устройства.

Док станцията за външен сторидж има размери 160х150х84 мм и тежи 1 кг. Устройството е достъпно за покупки на цена от 250 щатски долара.

Коментар