Робот обслужва пътуващи на летище в Амстердам

Spencer ще предлага информация на блуждаещите пътници и ще ги съпровожда до желанато място на летище Схипхол в Амстердам

Spencer ще предлага информация на блуждаещите пътници и ще ги съпровожда до желанато място на летище Схипхол в Амстердам

В края на този месец на холандското летище Схипхол ще започнат изпитания на робота Spencer, който ще предоставя на гостите и жителите на Амстердам необходимата информация.

Оказва се, че много пътници на летището трудно намират своя самолет, губейки доста време по терминалите в търсене на правилното направление. Именно това подтиква разработчиците на Spencer да създадат подобен робот.

Spencer ще предлага информация на блуждаещите пътници и ще ги съпровожда до желанато място. За да се движи безопасно по терминала, роботът ще използва подробна карта на летището, както и система за лазерно сканиране, с помощта на която ще определя препятствия и ще избягва сблъсъци с друга техника и хора.

По време на тестовете разработчиците ще събират информация и ще настройват работата на различните системи на Spencer. През март 2016 г. целесъобразността от внедряването на Spencer и други подобни роботи ще бъде оценена от представители на Европейската комисия.

Коментар