Българин e втори на състезание по мрежи

Николай Николов, студент от втори курс във ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски”, се класира на второ място в международното състезание по компютърни мрежи NetAcad Games 2008. Форумът се проведе в чешкия град Бърно в края на юни, като в него участваха представители от девет европейски страни – Чехия, Словакия, Русия, Германия, Унгария, Украйна, Италия, Румъния и България. Нашият представител се изяви в категорията „UNI”, която обединява ученици и студенти до 26 години.

Николай единствен успя да пребори конкуренцията на чехи и словаци, заели призовите места в различните категории, и да завоюва престижното второ място.

Преди две години той стана победител в националното състезание по компютърни мрежи. В момента, в рамките на програмата „Сиско Мрежова академия”, Николай полага изпитите за инструктор за курса CCNA в Софийски университет и повишава квалификацията си на ниво „професионалист” в регионалната Сиско мрежова академия на Българска стопанска камара.

Участниците на форума в Бърно трябваше в рамките на 60 минути да изградят завършена топология с цялостна конфигурация и адресация на мрежовите устройства и конфигуриране на услуги за потребителите като достъп до интернет и електронна поща.

“Впечатлен съм от нивото на организация на състезанието. Всички условия за концентрация върху състезателната част бяха налице. Запознах се с доста колеги от други страни и се надявам тези контакти да ми бъдат полезни в бъдещата ми професионална реализация.

“Горд съм, че успях да класирам България на толкова предно място и се надявам следващите участници от нашата страна да постигнат и по-високи резултати. Искам да изразя благодарността си към спонсорите от Българската асоциация на мрежовите академии /БАМА/, без които нямаше да имам възможността да участвам в това престижно състезание”, сподели Николай Николов, който в момента почива в родния си град Варна.

Българите доказват традиционно силните си умения по мрежови технологии вече втора поредна година, като през 2007 г. в Кошице нашите участници се класираха на 3-то и 4-то място.

Коментари по темата: „Българин e втори на състезание по мрежи”

добавете коментар...

  1. Denis

    Браво колега. Дано всички от сиско академията да успеем да докажем уменията си, защото все още ни подценяват. Да живеят мрежарите 😛

Коментар