SyncPhone – смартфон с десктоп версия на Windows 10

SyncPhone има екран с диагонал 5,4 инча и ще се предлага в три различни конфигурации

SyncPhone има екран с диагонал 5,4 инча и ще се предлага в три различни конфигурации

Проект за първи смартфон под управление на пълноценна настолна версия на Windows 10 набира финансиране в платформата Indiegogo. Устройството носи името SyncPhone и се разработва от компанията Nurve Technologies.

SyncPhone ще позволи пускане на всички приложения от онлайн магазина Windows Store, които са достъпни за персоналните компютри и лаптопи, обещава разработчикът на първия по рода си смартфон.

Nurve Technologies си поставя за цел да събере $750 000. Ако сумата достигне $1 млн., смартфонът ще получи две платформи: Android и Windows 10. При достигане на $2 млн., разработчикът ще добави и операционна система Ubuntu Mobile.

Предвижда се SyncPhone да излезе в три конфигурации. Младшият вариант с цена $199 стъпва на процесор Intel Atom x5-Z8300 с тактова честота 1,84GB, допълнен с 2GB оперативна памет и 32GB флаш памет. Моделът има 2-мегапикселова камера.

SyncPhone е първият смартфон под управление на пълнценна десктоп версия на Windows 10

SyncPhone е първият смартфон под управление на пълнценна десктоп версия на Windows 10

SyncPhone S на цена от $299 включв 4GB RAM и 64GB флаш памет, разчита на процесор Intel Atom x5-Z8500 с тактова честота 2,24GHz и има камера с резолюция 12MP.

Върховият модел SyncPhone Pro струва $499, като срещу тази сума купувачите ще получат устройство с процесор Intel Atom x7-Z8700 на 2,4GHz, 8GB RAM, 128GB флаш памет и камера 20MP.

SyncPhone S и SyncPhone Pro освен това ще бъдат комплектовани с писалка. Всичките три модела ще имат екран с диагонал 5,4 инча с неизвестна засега резолюция, алуминиев корпус с вградена поставка, слот за microSD карти, модули Dual-LTE-GSM, Wi-Fi и Bluetooth. Капацитетът на батерията не се съобщава.

Обявените цени са валидни само при предварителни поръчки. Когато смартфонът излезе на пазара, цените ще бъдат $279 за SyncPhone, $390 за SyncPhone S и $700 за SyncPhone Pro.

Коментар