AMD пусна бърза графична карта FirePro W4300 за CAD

AMD FirePro W4300 стъпва на архитектурата GCN, има 4GB GDDR5 GPU памет и е сертифицирана за 100 различни приложения

AMD FirePro W4300 стъпва на архитектурата GCN, има 4GB GDDR5 GPU памет и е сертифицирана за 100 различни приложения

AMD обяви професионална графична карта FirePro W4300 за висока производителност в CAD приложения, която еднакво успешно може да се вгражда в работни станции с малък форм-фактор или с нормално „тауър” шаси.

AMD FirePro W4300 използва мощен графичен процесор, допълнен с 4GB GDDR5 видео-памет, и се отличава с нископрофилен дизайн. Картата е оптимизирана за най-новите CAD приложения, вкл. AutoCAD, Inventor, Revit, SolidWorks, CATIA, PTC Creo, Siemens NX и др.

С помощта на тази карта, професионалистите в инженерното проектиране могат ефективно да работят с големи модели с интензивно геометрично изобразяване и да прилагат GPU-ускорени характеристики, например новия режим на независима от реда прозрачност (OIT), поддържан от SolidWorks.

Допълнително, производителността се повишава с визуализация на проекта върху максимум 6 дисплея, с резолюции до 4K и 5K.

AMD FirePro W4300 стъпва на архитектурата Graphics Core Next (GCN), има 4GB GDDR5 GPU памет за големи проекти, Eyefinity технология за работа с повече дисплеи, четири конектора DisplayPort 1.2a и технология FreeSync за контрол на скоростта на опресняване на монитора от графичната карта.

Освен това картата поддържа OpenCL 2.0 и уникални технологии за следене и управление на консумацията на енергия.  Максималното потребление е не повече от 50W в нископрофилен форм-фактор. Технологията PowerTune динамично оптимизира използването на енергията от графичния процесор, а ZeroCore Power значително намалява консумацията в режим на бездействие.

AMD FirePro W4300 вече се произвежда и ще се предлага в работни станции на големите ОЕМ производители от следващата година, уточнява производителят.

Коментари по темата: „AMD пусна бърза графична карта FirePro W4300 за CAD”

добавете коментар...

  1. запознат 2

    Така е използвам Firepro от няколко месеца и честно казано ми липсва QUADROTO, ужасни драйвери, много чести проблеми с OPEN GL CRASH, направо …… Дано обявените в предни статии промени в софтуера и драйверната поддръжка да се окажат на ниво.

  2. запознат

    един път AMD, никога повече AMD.

    като си пренапишат (ако въобще са способни) смотания софтуер за управление на графичните карти, да звъннат.

Коментар