Румяна Тренчева пое регионалния бизнес на SAP

Българската ИТ индустрия има водеща роля в региона, коментира назначението си Румяна Тренчева

Българската ИТ индустрия има водеща роля в региона, коментира назначението си Румяна Тренчева

Изпълнителният директор на SAP България – Румяна Тренчева – се издигна в йерархията на компанията. Тя вече е регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа.

В новата си роля Тренчева ще ръководи бизнеса на SAP в десет държави от региона: България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово, Албания, Македония, Хърватска и Словения. Предшественикът й на този пост – Воислав Генич – поема длъжността Директор „Развитие на бизнеса” в ЦИЕ за публичния сектор.

Румяна Тренчева е част от SAP вече 3 години, като през това време е постигнала сериозен растеж на бизнеса на компанията в България. „За нея не съществуват извинения или пречки, които не могат да бъдат преодолени”, коментира назначението Симон Калуза, изпълнителен директор на SAP за Централна и Източна Европа.

„Тази нова възможност е потвърждение за водещата роля, която българската ИТ индустрия има в региона”, сподели от своя страна Тренчева. Преди да се присъедини към SAP, тя е заемала управленски позиции в компании като INDRA Sistemas S.A., HP, Alcatel-Lucent и Ericsson.

Коментар