Шефът на Facebook иска по-добър свят от сегашния

Ставайки баща, Марк Зукърбърг поиска да промени света към по-добро

Ставайки баща, Марк Зукърбърг поиска да промени света към по-добро

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг ще даде 99% от своите акции в социалната мрежа за благотворителност. Той обяви сензационната новина с отворено писмо вчера – в деня, когато стана баща.

Макс, дъщерята на Марк Зукърбърг и Присила Чан, ще прочете писмото, когато обещанието в него бъде изпълнено. Младото семейство иска светът, в който ще живее Макс, да бъде по-добър от сегашния.

В отвореното си писмо Зукърбърг прокарва идеята, че всички деца в бъдеще трябва да имат равни възможности, а човечеството да развива своя потенциал.

В момента 99% от акциите на Зукърбърг във Facebook струват около $45 млрд. Съгласно правилата на Комисията по ценни книжа и борси (SEC), изпълнителният директор на компанията не може да подарява свои акции на сума над $1 млрд. годишно в продължение на следващите три години.

Освен това в близко бъдеще Зукърбърг ще запази правото си на решаващ глас в борда на директорите на Facebook.

Зукърбърг и Присила планират през целия си живот да отделят пари за благотворителност, търсене на лекарства за смъртоносни болести, развитие на нови технологии, създаване на нови общности и обединение на хората по целия свят.

Коментар