26% от купувачите на iPhone 6s дошли от Android

Всеки четвърти нов потребител на iPhone 6s идва от конкурентната платформа Android

Всеки четвърти нов потребител на iPhone 6s идва от конкурентната платформа Android

Новият смартфон iPhone 6s на Apple е привлякъл повече потребители на Android, отколкото предишния модел на компанията. Анализ на Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) твърди, че 26% от купувачите на iPhone 6s в първия месец идват от платформа Android.

По-рано делът на преминалите от Android към iOS беше 12% за модела iPhone 6 и 23% за iPhone 5s. Това обаче не означава, че популярността на Android е намаляла, а единствено, че потребителите на тази платформа са толкова много, че дори тези, които мигрират към iOS не могат да променят общата картина на доминация на Android.

Пускането на iPhone 6s и 6s Plus привлече повече потребители на Android устройства, в сравнение с миналата година, коментира Майк Левин, съосновател на CIRP. Това, по неговите думи, свидетелства колко „ярка” е появата на iPhone 6 и 6 Plus, които мотивираха повече обновления на iPhone, отколкото предишните години, и същевременно се явява дългосрочна тенденция за преход от Android към iOS.

Коментари по темата: „26% от купувачите на iPhone 6s дошли от Android”

добавете коментар...

  1. abc

    След като пазара е доминиран от Андроид, няма откъде другаде да дойдат. Писането на статии без смисъл и мисъл е запазена марка за българските онлайн издания.

    Въпрос за статистици: Колко “бивши” ползватели на Windows телефони, трябва да си купят iPhone, че да има статистическо отражение при тези обеми на продажби и факта, че Windows устройствата са с около макс. 2-2.5% пазарен дял?

    Защо авторът на статията като играе свободно с процентите не е упоменал как изглежда пай-чарта за световното потребление по OS?

    И да завърша позитивно: България е единствената държава, в която хората си осветяват пътя до външната тоалетна с iPhone.

  2. Пак програмист

    Андроидът има една ахилесова пета според мен, това са китайските приложения. Не ми се занимава как да ги махна, налага ми се да ги търпя. Малко са телефоните с чист Андроид. Донякъде тези, които избират i-каквото-е-там почвам да ги разбирам.

  3. vs

    Имам пари – Ябълка. Немам пари – Андроид. Просто е! Не ми се плащат хиляди долари за глупости! Пералнята и бойлера са на андроид. Управлявам ги под всяко устроистройство. И ме слушат! Чакам доставка на готварска печка под Андроид. И за какво ми е ябълката?

  4. mhm

    А 50% от новите андроид юзъри идват от ай-шита 😉

Коментар