Samsung пусна браузър за виртуална реалност

С помощта на браузъра Samsung Internet for Gear VR специалния браузър потребителите могат да гледат онлайн видео без предварително да го зареждат на смартфона

С помощта на браузъра Samsung Internet for Gear VR потребителите могат да гледат онлайн видео без предварително да го зареждат на смартфона

Samsung пусна уеб браузър, оптимизиран за фирмените шлемове за виртуална реалност Gear VR. Приложението Samsung Internet for Gear VR дава на потребителите интуитивна навигация за търсене в интернет и гледане на онлайн съдържание.

С помощта на специалния браузър потребителите могат да гледат онлайн видео без предварително да го зареждат на смартфона. Приложението поддържа стрийминг на обикновено видео (HTML5), сферични панорами (360°) и триизмерно видео (3D).

Въвеждането на текст в браузъра е улеснено, благодарение на вградената клавиатура и технология за разпознаване на глас. Освен това в режим Gaze Mode потребителят може да избира опция от менюто, като просто я погледне, без докосване.

Samsung Internet for Gear VR предлага панел за бърз достъп, мениджър на страници и функция за запомняне на отметки. Предвидена е също възможност за импортиране на отметки от браузъра на смартфона (Samsung Internet for Android).

Бета версия на браузера е достъпна за сваляне от онлайн магазина за приложения Oculus. Приложението може да работи на смартфони Galaxy S6 edge+, S6 и S6 edge, Galaxy Note 5 и Galaxy Note 4.

Коментар