Перси увеличи износа на сървъри Stinger в Европа

Сървърите са генерирали 73% от прихода на Перси за 2015 г., съобщи управителят на компанията Евгений Кърпачев

Сървърите са генерирали 73% от прихода на Перси за 2015 г., съобщи управителят на компанията Евгений Кърпачев

Българският производител на сървъри и работни станции Перси (Persy) отчете ръст в износа на машини с марката Stinger.  Тази година компанията е спечелила трети договор за доставка на оборудване за европейската лаборатория CERN и бележи нарастване на експорта с 52% спрямо 2014 г.

Голямата поръчка на CERN се оказва и важен стрес тест по отношение на техническите и финансови възможности на компанията, сподели Евгений Кърпачев, управител на Перси. По неговите думи, фирмата вече има „самочувствие на производител на надеждна компютърна техника, който може да предложи най-добрия микс от качество, цена и поддръжка за постигането на най-ниска цена на притежание”.

Сървърите са генерирали 73% от прихода на Перси за 2015 г., което изразено в бройки е 1497 единици или 11% повече от миналата година. Като цяло, годината е била стабилна, без особени промени на пазара и по отношение на технологичните новости, допълни Кърпачев.

За 2016 г. Перси си поставя за цел да подобри технологичния и административен капацитет и да отговори на най-високите стандарти за качество, вкл. да имплементира новия стандарт ISO 9001:2015. В плановете на компанията влиза услуга за предлагане на безплатно обслужване на място за всички сървърни системи, която е на етап финален анализ.

На срещата с партньори и журналисти компанията показа нови системи Persy Stinger с процесори Intel Xeon E3-1200 v5, предназначени за еднопроцесорни сървъри и работни станции с повишена производителност и ефективност.

Нови системи Persy Stinger идват с процесори Intel Xeon E3-1200 v5

Нови системи Persy Stinger идват с процесори Intel Xeon E3-1200 v5

Процесорите Xeon E3-1200 v5 имат подобрени възможности за транскодиране на видео потоци, което е все по-актуално предвид големия брой мобилни устройства в употреба. Така например те могат да осигурят предаване на сигнал към два 4K екрана едновременно, съобщи Ардис Минасян, представител на Intel за България.

Интерес предизвика и технологията NVMe, която предлага в пъти по-висока скорост на трансфер и достъп до данните, в сравнение с актуалните SSD. Очаква се още в рамките на следващите 3 години тя сериозно да измести актуалната SATA флаш технология.

Supermicro, един от партньорите на Перси, обяви серия дънни платки и шасита X11, която е предназначена именно за Intel Xeon E3-1200 v5. Новост от световния производител са и геймърските дънни платки и компютърни кутии, които ще се характеризират със същото качество и надеждност като сървърните продукти с бранда Supermicro.

Представител на Toshiba заяви на срещата, че за краткосрочните нужди на света от дискови устройства за съхранение ще са нужни още 35 АЕЦ, ако се използват само класически твърди дискове, което е очевидно неприемливо. Според японската компания, през следващите 5 години ще навлязат алтернативни технологии за запаметяване на информация като MRAM, PCM, RRAM и 3D XP.

Коментар