Verizon може да купи интернет бизнеса на Yahoo

Интерес към интернет бизнеса на Yahoo не липсва, Verizon е потенциален купувач

Интерес към интернет бизнеса на Yahoo не липсва, Verizon е потенциален купувач

Американският телеком оператор Verizon Wireless е най-вероятният купувач на интернет бизнеса на Yahoo, според последните информации около компанията.

Миналата седмица сатана ясно, че Yahoo разглежда варианти за продажба на своя основен бизнес. Твърди се, че компанията иска да се избави от активи като агрегатора на новини, е-пощата, услугата Tumblr и др.

Освен това се обмисля отделяне в нова фирма на дела на Yahoo в китайската интернет корпорация Alibaba Group Holding. Именно този дял е най-скъпото притежание на Yahoo.

Според публикация във Forbes, интерес към бизнеса на Yahoo проявява Verizon Wireless – един от водещите мобилни оператори в САЩ. По думите на главния финансов директор Фран Шамо, покупка на Yahoo е възможна, ако бордът на директорите на Verizon реши, че сделката има смисъл в дългосрочна перспектива.

По-рано тази година Verizon сключи сделка за придобиване на медийния конгломерат AOL Inc. за сумата от $4,4 млрд. Предполага се, че тази покупка ще позволи на оператора да осъществи мащабната си програма за навлизане на пазара на мобилна и видео реклама.

Покупката на Yahoo, от друга страна, ще даде на Verizon възможност да привлече нови абонати за сметка на предоставяне на различни уеб услуги.

Коментар