Xiaomi Mi 5 – очакван флагман с физически бутон Home

Наличието на физически бутон Home предполага, че Xioami е вградила в Mi 5 скенер на пръстови отпечатъци

Наличието на физически бутон Home предполага, че Xiaomi е вградила в Mi 5 скенер на пръстови отпечатъци (снимка: Gizmochina.com)

Xiaomi подготвя за пазара нов флагмански смартфон Mi 5, който ще предложи за първи в линията устройства на компанията физически бутон Home. Предварителна информация и снимки на устройството вече изтекоха в интернет от китайски източници.

На външен вид Xiaomi Mi 5 прилича на моделите от серията Mi Note. Основната разлика е бутонът Home, който предполага наличие на скенер на пръстови отпечатъци в новото устройство. Други производители често поставят дактилоскопския скенер именно в бутона Home.

Засега няма информация дали смартфонът е изпълнен в метален корпус. Според gizmochina.com, очакваният Xiaomi Mi 5 е оборудван с 5,2-инчов сензорен екран с резолюция 2K (2560х1440 пиксела) и поддръжка на технология Force Touch/3D, която различава силата на натиск на пръстите върху екрана.

Xiaomi Mi 5 стъпва на 64-битов четириядрен чип Snapdragon 820 с графичен контролер Adreno 530, допълнен от 3GB оперативна памет и 32GB флаш памет. Предвижда се също вариант с 4GB RAM и 64GB флаш памет. Моделът идва с две камери – основна с резолюция 21MP и предна 8MP.

Mi 5 ще работи най-вероятно под управление на операционна система Android 6.0 Marshmallow с фирмена обвивка MIUI 7. Очаква се Xiaomi да представи устройството на 21 януари и да го пусне на пазара през февруари. Цената все още не е известна.

Коментари по темата: „Xiaomi Mi 5 – очакван флагман с физически бутон Home”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    тотално унищожаване на анонимноста на потребитеите в интернет

  2. инвестиции в сигурноста сигурен прогрес и много дивиденти

    първите смарт фони със тъч скрийн на времето имаха този софтуера за пръстовите отпечатъци полиграф тестер за кръвно температура сърдечен ритъм през слушалките наскоро разработиха за ай фон термовижън адаптор за камерата радиометър и се ползваха от службите ФБР АНС ЦРУ не видяха бял свят на пазара после пуснаха камери и приложение за лицево ндентифициране и разпознаване по зеницата окото гласовия модулатор е старо приложение

Коментар