Обещанията в KickStarter често не се изпълняват

KickStarter е платформа за колективно финансиране, благодарение на която някои проекти стават хитове и носят на техните автори милиони долари

KickStarter е платформа за колективно финансиране, благодарение на която някои проекти стават хитове и носят на техните автори милиони долари

Поддръжниците на стартиращи проекти в платформата KickStarter често не получават обещаните възнаграждения, установи проучване на университета на Пенсилвания. В повечето случаи, разбира се, ангажиментите се изпълняват.

Статистиката сочи, че в 9% от случаите поддръжниците на един или друг проект не получават обещаното възнаграждение. В стойностно изражение, на такива проекти се падат 8% от всички внесени суми.

Но дори и възнаграждението да е получено, често – в 7% от случаите – то не е това, което е избрал участникът. Накрая, само 65% от участниците във финансирането на проекти могат с увереност да кажат, че са получили навреме обещаното възнаграждание.

KickStarter е платформа за колективно финансиране, благодарение на която някои проекти стават хитове и носят на техните автори милиони долари. Достигането на поставената финансова цел обаче не гарантира изпълнението на обещанията, дадени от разработчика към поддръжниците на проекта.

С фиаско приключват най-често проектите, събрали под 1000 долара. Най-отговорно към задълженията си пък се отнасят авторите на проекти, които са финансирани със суми от $10 000 до $50 000.

Коментар