Очакват се масови лаптопи и монитори с OLED панели

Монитори с OLED панели ще се появят на масовия пазар през 2016 или 2017 г., прогнозират анализатори

Монитори с OLED панели ще се появят на масовия пазар през 2016 или 2017 г., прогнозират анализатори

LG Display развива усилено дисплеите на база органични светодиоди (OLED). Освен в телевизори и електронни джаджи, новите панели може да се появят и в устройства като ноутбуци и монитори, твърди ET News.

В момента LG Display работи по усъвършенстване на OLED панелите с оглед на бъдещите им приложения. В частност, компанията се опитва да намали прегряването в процеса на работа и да повиши качеството на изображението.

Анализаторите предполагат, че ноутбуци и монитори с OLED панели ще се появят на масовия пазар през 2016 или 2017 г. Някои производители предложиха подобни модели, но те са тясно-специализирани и имат много висока цена – например 30-инчовия монитор OLED Sony BVM-X300.

OLED панели от LG Display вече се използват в умни часовници, смартфони и телевизори. Компанията разчита да стане лидер на OLED пазара, като намали цените и увеличи производството.

Коментари по темата: „Очакват се масови лаптопи и монитори с OLED панели”

добавете коментар...

  1. Станислав

    OLED са кофти и като живот и като цветове но не знам какво не харесвате на LED подсветката.

  2. Ван

    Скоро мръсниците ще почнат да скриват информация за типа екрани.
    Доказано е че OLED и LED са боклуци с кратък живот и срок на годност.

  3. Anonymous

    Не благодаря. За по-малко от два месеца статичните изображения “прогориха” екрана на проклетото LG. Никога вече OLED, това е технология за еднодневки.

Коментар