AMD държи лидерство при „тънките клиенти”

За раздвижване на пазара на тънки клиенти заслуга имат компании като HP

За раздвижване на пазара на тънки клиенти заслуга имат компании като HP

AMD обяви, че има водещ пазарен дял при компютрите от вида „тънък клиент”, базирайки се на своите доставки на системи на чип (SoC) за такива машини. Според продажбите на партньори, фирмата разполага с повече от половината от пазара, в частност – нейният дял се оценява на 53%.

Машините от вида „тънък клиент” имат малък или изобщо нямат локален сторидж и често служат като интелигентни терминали за сървърни или облачно-базирани приложения. Тънките клиенти, използващи решенията AMD Embedded G-Series, предлагат качествена графика при едно- или много-дисплейни конфигурации в предприятията.

Удачните дизайни на HP, Fujitsu и Samsung потвърждават, че AMD APU процесорите на компанията осигуряват адекватна изчислителна мощ за преместване на данни, криптиране/декриптиране на централни данни в сървъра, видео-кодиране/декодиране на интернет връзка или кодиране/декодиране на видео-конферентна връзка или стрийминг на мултимедия.

Системите на чип AMD Embedded G-Series комбинират висока изчислителна производителност с графична мощ в силно-интегриран енергопестящ дизайн, поясниха от разработчика. Тези процесори предлагат сериозна производителност на долар и на ват, висока степен на защита, управление на енергията и качествена графика.

Решенията за „тънки клиенти” на AMD продължават да печелят пазарен дял, благодарение на движението към облачно-базирани среди. Този тип системи се използват и за по-сложни задачи, изискващи повишена производителност, като това особено важи за устройства, използващи x86 CPU и съвременна графика.

Иновациите в пазара на виртуалните десктопи създадоха нови възможности за мощни тънки клиенти, които сега са способни да изпълняват по-сложни задачи, вкл. CAD и 3D моделиране. Клиентите използват също решения тип „тънък клиент” от AMD във финансовия и държавния сектор, в кол-центрове, болници, за „интелигентни” монитори и други много-потребителски виртуализирани инсталации.

Системите на чип AMD G-серия предлагат и повишена сигурност за ИТ операциите в корпоративния сектор, постигайки висока степен на защита между „тънкия клиент” и сървъра, когато машината „тънък клиент” може да работи само със софтуер, разрешен от ИТ отдела на компанията. С тях се постига и значително пестене на енергия и се намалява въздействието върху околната среда при инсталации с голям мащаб, допълниха от AMD.

Коментар