Индийско момиченце се роди в кола с Uber

Бебе, родено в кола, поръчана с Uber, ще носи името на компанията

Бебе, родено в кола, поръчана с Uber, ще носи името на компанията

Бабли, жена от село в близост до Ню Делхи, пожела да кръсти момченцето си Uber, след като бебето се роди в кола, поръчана чрез мобилното приложение.

Жената поръчала кола чрез Uber, след като многократните й спешни повиквания на линейка остават без отговор в четвъртък вечер. Шофьорът на име Шанаваз, който ползвал Uber в онази нощ и се отзовал, първоначално смятал да откаже повикването, но решил да помогне, след като разбрал, че е необходимо да се закара човек до болницата.

Бременната жена се качила в колата с две други жени. „Казах им да повикат линейка, но жените отговориха, че не са успели, въпреки многократните им опити да поръчат бърза помощ”, разказва шофьорът.

По пътя към болницата, докато изчакват в колата червения сигнал на поредния светофар, изведнъж Бабли изкрещява, че бебето идва. „Жената се гърчеше от болка и нейните приятелки не знаеха какво да правят”, казва Шанаваз.

Тримата обединяват усилия и помагат на жената да роди бебето си в колата. „Извадих кърпите от под седалките и излях вода за пиене в купа. Като по чудо, преди сигнала на светофара да светне зелено, бебето се роди. Това само показва колко дълго време се изчаква на червено по светофарите в Делхи”, шегува се шофьорът.

Без да губи и минута, водачът се втурва да отведе жената в болницата, където е насочен към отделението за спешни случаи. „Той ме вдигна и ме сложи на носилката, за да ме заведе в болницата”, разказва жената.

„Лекарите ме попитаха дали съм мъжът й. Аз им разказах цялата история, след което те ме поздравиха. Това беше един от най-щастливите моменти в живота ми”, казва Шанаваз. Семейството на жената сега иска водачът да кръсти детето. На специална церемония днес Шанаваз ще даде на бебето името на компанията Uber.

Коментар