Дронове скоро ще превземат пазара на роботи

Още към 2021 г. дроновете ще съставляват по-голямата част от пазара на потребителски работи

Още към 2021 г. дроновете ще съставляват по-голямата част от пазара на потребителски работи

Само след няколко години, към 2021-а, дроновете (безпилотни летателни апарати) ще заемат по-голяма част от пазара на потребителски роботи, прогнозира анализаторската компания ABI Research.

Тази година доставките на потребителски роботи ще възлязат на 33 млн. броя в световен мащаб, а стойността на пазара се оценява 3,5 млрд. долара. Към 2025 г. двата показателя ще нараснат петкартно, достигайки съответно 165 млн. броя и $17 млрд.

Още към 2021 г. дроновете ще съставляват по-голямата част от пазара на потребителски работи. В момента играчките формират над половината от общите доставки в сектора, а потребителските дронове са най-бързо растящият сегмент и ще останат такъв в рамките на десетилетие, отбелязва ABI.

Дроновете ще изпреварят по брой роботизираните играчки след няколко години. Към 2021 г. голяма част от доставките на потребителки роботи ще се падне на квадрокоптерите, сочи анализът.

Първо място по генериране на приходи в близките десет години ще заемат роботите за управление на домакинството. След тях още през 2020 г. ще се наредят дроновете, а към 2025 г. на трето място ще се изкачат персоналните роботи-помощници.

Коментари по темата: „Дронове скоро ще превземат пазара на роботи”

добавете коментар...

  1. =

    Ганьо, масата иска fun и лъжи, на бизнеса му не дреме за масата

  2. Ганьо

    Като почнат да стават инциденти осакатени хора, счупени перки и парчета забити в очите.

    Изглеждат дроните като играчки, но не са. Алчните бизнесмени мислят само за пари, пропаганда и промивка на мозъци. Това не са играчки да мотаят по домовете и не са за гъсто населени градски райони.

Коментар