Microsoft настоява агресивно за ъпгрейд до Windows 10

Напомнящият прозорец за обновление до Windows 10 е доста ултимативен

Напомнящият прозорец за обновление до Windows 10 е доста ултимативен

Windows 10 вече е инсталирана на всяко десето съвместимо устройство, а анализаторите прогнозират, че новата ОС върви по стъпките на Windows XP и Windows 7 и скоро ще стане най-популярната десктоп платформа в света.

На този фон Microsoft изисква агресивно от потребителите да обновят системите си до версия 10. Както е известно, ъпгрейдът от легални версии на Windows 7 и Windows 8 е напълно безплатен до края на юли 2016 г., но много потребители не бързат с обновлението.

Ето защо Microsoft стана още по-настойчива в призивите и подходите за ъпгрейд до новата операционна система. Това личи от напомнящия прозорец за преход към Windows 10, който е доста ултимативен, с два варианта: „Обнови сега” или „Обнови тази вечер”.

Неопитните потребители вероятно ще изберат един от двата варианта и така ще обновят системата си, дори и да не желаят това, докато други потребители просто могат да затворят прозореца, като натиснат кръстчето в горния десен ъгъл и продължат да работят с настоящата си операционна система.

Коментари по темата: „Microsoft настоява агресивно за ъпгрейд до Windows 10”

добавете коментар...

  1. Gorolom

    Тука пише, че софтуерът им отговаря на определението за mallware:
    “https://gnu.org/philosophy/malware-microsoft.html”

  2. Nikis

    Аз ще остана с Windows 7. Взема значително по малко място и ресурси. За тези които им изкачат разни прозорци за ъпдейт до win 10, нека да влязат през контол панела>windows update>Installed updates и намерят KB3035583 и деинсталират. След като проверят за нови ъпдейти, KB3035583 отново ще се появи. Дайте върху него с десен и маркирайте Hide update. Повече няма да ви претесняват от M$ за windows 10 ъпдейти.

  3. Anonymous

    Бая ще трябва да се напънеш, за да измислиш някакво наистина съществено подобрение на Windows сред XP. Всичко е козметика и финтифлюшки, които реално нищо принципно не носят. Няма друга причина за изоставянето на много добре развитата и усъвършенствана XP от голото печалбарство, което заради монополната позиция може да бъде безогледно упражнявано за сметка на парите на безсилните клиенти.

  4. Кмета

    (потребител на windows 10) Операционната система не е лоша и лично при мен върви по-добре от предишните.Но това е мое лично мнение всеки има право на избор , когато ти го отнемат или ограничат е нормално да се ядоса човек.От една страна хубаво .. да фокусират вниманието си върху 1 OS и да я подобряват. От друга страна хората си харесват 7 и 8 искат да си останат на него.

  5. person

    Това е желанието на Microsoft да няма други версий, ат края на юли ще почне да се плаща може би без хакнати….

  6. haha

    уффф това е поредната истерия, която се развихря всеки път, като се пусне нова версия. като излезе виста, която искаше много по-мощни машини от тези, които въртяха ХР, настана един рев… обаче за 1-2 години хората си понакупиха нови РС-та и хоп – появи се уйн7. вече подготвени с хардуер, заради виста, лесно се прие новия уйндоус. представяте ли се, ако варианта 7 се беше появил непосредствено след ХР… щеше да е най-успешен – дръжки.

  7. Anonymous

    M$ винаги са били безпардонно нагли, но маркетингът на Десятката ще им изяде главите. Геймърчетата лесно ще бъдат излъгани, но предполагам в много фирми това перманентно издевателство и гротескната шпиономания ще стане повод за преразглеждане на IT-политиката. Прекалено дълго клиентите бяха изнудвани и се налагаше да плащат излишни пари за все по-безсмислени и по-непрактични продукти, но светът вече се промени…

  8. бат' Пешоо

    Относно Windows 10 – като пренебрегна 2 ” неизключваеми ” опции,а именно уин ъпдейт и автоматичното проследяване на почти цялата дейност на компютър с тази ОС…останалото е ОК. Обаче да се опитва някой да я пробутва на по-стари машини с по-малко от 3 гб РАМ , някакъв едноядрен проц или архаично видео,без съответната драйверна поддръжа…..е ,меко казано,глупаво.

  9. аман

    смешници

  10. Ван

    И Хората почват масово да ъпгрейдват всичко старо и ново към Windows XP

Коментар