Зад кулисите на „Кунг-фу Панда”

Гледахте ли филма „Кунг-фу панда”? Свежата анимация е постигната чрез съчетаването на технология на HP с креативността на Dream Works Animation. ИТ корпорацията беше технопартньор на DreamWorks Animation в създаването и на „Шрек” и „История с пчели”.

За онези, които още не са гледали филма със сладката мечка – подгответе се за широка гама от сложни пейзажи, които съществуват само заради безпрецедентната мощ на работните станции HP с многоядрени процесори. Става дума за 400 работни станции и най-голямата и мощна „ферма за рендиране”, използвана някога и също основана на HP технология.

В действителност, били са необходими повече от 24 милиона часа за рендиране, разкриват от филмовото студио – 4 пъти повече време, отколкото е било нужно за обработката на „Шрек”. DreamWorks Animation използва най-големия брой движещи се камери в сравнение с който и да е свой филм преди това.

„От години работим с HP, за да разработим и внедрим технологии, подобряващи нашето творчество”, споделя Джефри Каценберг, главен изпълнителен директор на Dream Works Animation. По неговите думи с разработките на HP, аниматорите на създават видеопродукции, немислими година по-рано.

Наред с това HP избра пандата По като герой в най-новата си реклама, която се излъчва в момента в САЩ.

Коментари по темата: „Зад кулисите на „Кунг-фу Панда””

добавете коментар...

  1. The Thing

    Все ще се намери някой малоумник (Мартин), който разбира повече и от най-добрите специалисти…

  2. Мартин

    повече от 24 милиона часа за рендиране ??? Това да не са го почнали на пещерни рисунки ?

Коментар