Google засилва сигурността на услугите си

Google ще възложи на външни компании изпълнението на проекти за повишаване на сигурността на услугите си

Google ще възложи на външни компании изпълнението на проекти за повишаване на сигурността на услугите си

Google ще продължи да влага сериозни средства в подобряване на системите за сигурност на своите услуги като цяло, в частност – на Google Drive.

През следващата година интернет гигантът ще похарчи 1 млн. долара в проекти за кибер сигурност, реализирани от външни компании.  Тази сума е по-голяма, отколкото заделената през 2015 г. в рамките на същата инициатива.

В сила остават също така възнагражденията за специалисти, които откриват уязвимости в системите за сигурност. Те имат шанс да получат парична награда в размер на 20 000 щатски долари, уточняват от интернет компанията.

Коментари по темата: „Google засилва сигурността на услугите си”

добавете коментар...

  1. Шмугъл

    От фирмата си печелят парите в милиарди и с най-голяма отговорност и със самата чиста съвест продават и търгуват личните данни на хората. Проста аритметика как и откъде идват парите за техните продукти и услуги – безплатен обяд няма.

    Кучетата си лаят кервана си въри.

    Антивирусните компании пускат в продажба защита от вируси, след като оберат парите от хората. Правят и пуска нови вируси, за да се продават нови антивусни продукти и те така затворен цикъл.

    Няма как повечето от хората са безотговрни доверяват се на всякакъв софтуер и на всякакви глупости – докато мнооого отговорните организации за защита и сигурност те шпионират хората и правят бизнес не само от вируси, антивуриси, платени абонаменти, но и най-вече вадят много пари от търговия с лични данни.

    Глупаците за без пари си вършат съвестно и мнооого отговорно чуждата работа вместо отговорните назначените хора клатикурци цицащи само тлъсти заплати.

  2. Хмм

    @Ивомир, а замислял ли си се, че хората, в чийто сектор на отговорност бъде открита уязвимост, ще бъдат държани отговорни за нея? Или дай да злобеем, защото отговорността е нещо, което щом аз го нямам, то и другите не го практикуват?

  3. Ивомир

    Значи постоянно назначените служители ще си клатят краката – и получават високите заплатки всеки месец, докато някой си смотаняк им връши за почти без пари срещиу символична смешна еднкратна сума от 20 000 щатски долари. Това е средна заплата за два месеца в компанията.

    Човек ще си изгуби мнооого врееме да открива уязвимости и определено няма да забогатее.

Коментар