BlackBerry оздравява, Уолстрийт е изненадан

За първи от една година насам BlackBerry отчете ръст в приходите от продажби на смартфони за тримесечие

За първи път от една година насам BlackBerry отчете ръст в приходите от продажби на смартфони за тримесечие

Резултатите за последното финансово тримесечие на BlackBerry се оказаха по-високи от прогнозите на Уолстрийт. Известната канадска компания за смартфони демонстрира прогрес, благодарение на новия фокус върху софтуера и услугите.

BlackBerry приключва периода септември-ноември с чиста загуба в размер на $89 млн., или 17 цента на акция, докато година по-рано регистрира загуба от $148 млн., или 28 цента на акция. В посочената сума влизат разходи от $38 млн. за преструктуриране и придобиване на активи, което означава, че реално бизнесът на компанията е станал печеливш.

В допълнение, BlackBerry отчита по-големи приходи от очакваните – $548 млн. долара спрямо $489 млн., но спадът в продажбите все още не е преустановен, като възлиза на 31% за тримесечието, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

BlackBerry е получила $162 млн. от софтуер и услуги през последното тримесечие, спрямо $74 млн. за предходното. Приходите от $362 млн. за първите девет месеца на финансовата година дават основание да се очаква, че компанията ще постигне целта си от $500 млн. за цялата година, която приключва в края на  февруари 2016 г.

Канадската компания е продала 700 хиляди смартфона в периода септември-ноември, в сравнение с 800 хиляди в предходните три месеца. Приходите от устройства се увеличават за първи път в последните 12 месеца – с $13 млн. до $214 млн.

Коментар