Над 45 хиляди души регистрираха дронове в САЩ

На задължителна регистрация в САЩ подлежат дронове с тегло от 250 грама до 25 килограма

На задължителна регистрация в САЩ подлежат дронове с тегло от 250 грама до 25 килограма

В понеделник, 21 декември, Федералната служба за гражданска авиация (FAA) на САЩ отвори задължителната регистрация за безпилотни летателни апарати. Само за два дни повече от 45 хиляди души регистрираха своите дронове.

Напливът от желаещи да регистрират безпилотните си апарати се оказа толкова голям, че сайтът на FAA не издържа на натоварването. Част от потребителите се сблъскаха с проблеми, сайтът преустанови временно работа и поиска съдействие от разработчика.

Проблемът идва от това, че дроновете набраха популярност като подаръци за коледните и новогодишни празници. Очаква се този сезон в САЩ да бъдат продадени 400 хиляди дрона, което ще увеличи рязко броя на регистрациите във FAA.

На задължителна регистрация в САЩ подлежат дронове с тегло от 250 грама до 25 килограма, вкл. с полезния товар. Срокът за регистрация за дроновете в експлоатация преди 21 декември изтича на 19 февруари 2016 г. Купените по-късно дронове трябва да се регистрират преди да извършат първия полет.

Притежателите на дронове за развлечение е достатъчно да се регистрират само веднъж, след което могат да използват същия номер и за други свои апарати. Регистрацията е валидна в продължение на три години.

Коментар