Samsung Galaxy A9 идва с 6-инчов Full HD екран

Корпусът на Galaxy А9 е изпълнен от метал и стъкло, което е характерно за цялата линия

Корпусът на Galaxy А9 е изпълнен от метал и стъкло, което е характерно за цялата линия

Galaxy A9, един от най-големите смартфони на Samsung, идва с 6-инчов AMOLED екран и резолюция Full HD 1920×1080 пиксела, стана ясно от официалния ананос на продукта.

Моделът има размери 161,7х80,9х7,4 мм и тегло 200 грама, като се отличава с много тънка рамка – само 2,74 мм. За хардуерна платформа служи Snapdragon 652, известна по-рано като Snapdragon 620, която включва четири изчислителни ядра.

Galaxy A9 разполага с 3GB оперативна памет и 32GB флаш памет с възможност за разширение с microSD карти. Основната камера на смартфона има резолюция 13 мегапиксела и оптична стабилизация, а предната камера за селфи е с резолюция 8 мегапиксела.

Корпусът на Galaxy А9 е изпълнен от метал и стъкло, което е характерно за всички нови представители на линията Galaxy A. Моделът е оборудван с мощна батерия 4000 мАч, което се налага от големите размери на устройството. Поддържа се и технология за бързо зареждане.

Samsung Galaxy A9 включва също скенер на пръстови отпечатъци, съвместим е с платежната система Samsung Pay, поддържа работа с две сим карти и се управлява от операционна система Android 5.1. Цената на модела не се съобщава.

Коментар