Panasonic сертифицира 4К OLED телевизор

Panasonic TX-65CZ950 разполага с 65-инчов извит OLED панел и покрива 90% от цветовото пространство DCI

4K телевизорът Panasonic TX-65CZ950 разполага с 65-инчов извит OLED панел и покрива 90% от цветовото пространство DCI

OLED телевизорът на Panasonic, показан на IFA 2015 през септември миналата година, ще излезе скоро на пазара и така ще наруши монопола на LG при моделите на база органични светодиоди.

Panasonic TX-65CZ950 разполага с 65-инчов извит OLED панел, допълнен с усъвършенствана технология за обработка на изображения, създадена от японската компания съвместно с водещи холивудски студиа.

Според твърденията на Panasonic, новият 4К OLED телевизор възпроизвежда 90% от цветовото пространство DCI. Това е постигнато с помощта на технология, която се използва при производството на професионално оборудване като 4К камерите VariCam и студийните монитори.

Първият OLED телевизор на Panasonic вече е преминал всички изпитания и е сертифициран в съответствие с изискванията на THX 4K. Според специалисти по цветовете от Холивуд, новият телевизор показва точно това, което е създадено в кино студиото.

Panasonic CZ950 е напълно съвместим с технологията HDR. Телевизорът ще се появи в европейските магазини през октомври т.г. Цената на модела все още не е обявена.

Коментар