Amazon пусна облачна е-поща WorkMail

Amazon WorkMail е управляемо облачно решение за работа с електронна поща и календари

Amazon WorkMail е управляемо облачно решение за работа с електронна поща и календари

Amazon даде официален старт на облачната услуга за електронна поща WorkMail, предназначена за корпоративни потребители. Така компанията ще конкурира пряко доставчици като Microsoft и Google, които предлагат подобни услуги.

Amazon WorkMail е управляемо облачно решение за работа с електронна поща и календари, което може да се ползва от персонални компютри и мобилни клиенти. Потребителите получават функции като контрол на местоположението, сигурност, кодиране на съхраняваните данни, сканиране на писмата за вируси и спам филтър.

Системните администратори на WorkMail могат да управляват политиките и правилата за работа с мобилни устройства, уточнява Amazon.

WorkMail идва с вградена поддръжка на Microsoft Outlook за Windows и Mac, както и на популярни корпоративни решения като Microsoft Active Directory. Благодарение на поддръжката на ActiveSync, към пощенската кутия могат лесно да се включат устройства под управление на iOS, Android, Amazon Fire и Windows 10 Mobile.

Amazon изтъква, че работата с WorkMail не изисква покупка на допълнителен хардуер и софтуер, нито на лицензи. Клиентите ще плащат за пощенските кутии, които са създали, като получават възможност да управляват достъпа и функциите за кодиране и да изтриват информацията, ако се налага.

Цената на Amazon WorkMail за всеки отделен потребител е 4 долара на месец с включени 50GB в облачното хранилище. Amazon предлага на потребителите тестов 30-дневен период, в продължение на който до 25 потребители могат да формират свои пощенски кутии.

Коментар