Electrolux си партнира с Google в свързаните фурни

Свързаните фурни на Electrolux имат камера, осигурява връзка в реално време с мобилно iOS или Android устройство

Свързаните фурни на Electrolux имат камера, която осигурява връзка в реално време с мобилно iOS или Android устройство

Electrolux се присъедини към програмата на Google за ранен достъп към нейната операционна система Brillo и комуникационния протокол Weave за „интернет на нещата”, които подпомагат развитието на свързаните устройства за умния дом.

През май миналата година Google покани ограничен брой партньори и им предостави ранен достъп до Brillo и Weave. По-късно операционната система и протоколът бяха отворени към по-широка общност от разработчици. Сътрудничеството на Electrolux с Google започна през септември 2015 г.

На тазгодишния CES 2016 в Лас Вегас Electrolux показа свързани фурни, които работят с Weave/Brillo на дисплеи от Google. Компанията демонстрира също свързани фурни, работещи с протокол AllJoyn.

Свързаните фурни с пара на Electrolux са оборудвани с камера CookView – тя предоставя връзка в реално време директно от фурната на мобилно iOS или Android устройство. Чрез мобилното приложение и безжичен достъп камерата дава на потребителите общ поглед към храната във фурната.

Благодарение на приложението, потребителите могат да започнат да готвят чрез мобилното си устройство и да реагират мигновено, сменяйки температурата и нивото на влажността. Те могат също да изберат друга функция с плъзгане на пръста по дисплея на смартфона или таблета, както и професионални рецепти от базата данни на приложението.

Известия предупреждават потребителите кога трябва да се включат активно в готвенето. А социалната секция на приложението им дава достъп до готварски канали и възможност да споделят с приятели своите готварски резултати, които са снимани на живо от вградената камера във фурната.

Свързаната фурна, базирана на платформа AllJoyn, ще бъде на пазара в Европа през април 2016 г. Цената все още не е обявена от Electrolux.

Коментари по темата: „Electrolux си партнира с Google в свързаните фурни”

добавете коментар...

  1. Владимир Иванов

    няма такива приложения проверих във онлайн магазина Samsung Apps от телефона 🙂

Коментар