CES 2016: Хладилник с функция за пазаруване

Умният хладилник на Samsung ще излезе на пазара по-късно тази година

Умният хладилник на Samsung ще излезе на пазара по-късно тази година

Ново приложение на MasterCard позволява на потребителите да поръчват хранителни стоки направо от хладилник Samsung Family Hub. Двете компании показаха иновативното решение на CES 2016 тази седмица в Лас Вегас.

Groceries by MasterCard е  първото приложение за пазаруване, интегрирано в хладилник. То свързва потребителите с водещи магазини за хранителни стоки, докато са в кухнята. Приложението позволява на домакинствата да споделят, изготвят, управляват и променят списъка с покупки и колички за пазаруване през седмицата.

Groceries е разработено съвместно от MasterCard и Samsung и ще се предлага предварително инсталирано в хладилника Family Hub на корейския производител. Първоначално, потребителите ще могат да пазаруват и избират нужните им продукти от онлайн магазина за хранителни стоки FreshDirect, както и от и ShopRite най-големия кооператив от супермаркети в САЩ.

Стоките се добавят в количка, а окончателният списък за пазаруване се одобрява с 4-цифрен код, който осигурява контрол върху покупките. Плащането на стоките се извършва лесно, като на виртуалния ПОС се приемат всички кредитни и дебитни карти, издадени в САЩ. Поръчките се доставят направо от търговците и не зависят от трети страни или консиерж-услуги.

Количката в приложението Groceries също научава навиците за пазаруване на семейството, като прави персонализирани предложения за стоки или марки. Ще продължават да се добавят нови характеристики, включително за рецепти и видео.

MasterCard е разработила и съпътстващо мобилно приложение Groceries, което позволява на много членове на дадено семейство да добавят стоки към една количка от устройство по техен избор. Вкъщи, потребителите могат също да използват мобилното приложение за сканиране на баркодовете по продукти, за лесно добавяне към онлайн количката за пазаруване.

Хладилникът Family Hub на Samsung ще излезе на пазара в САЩ през май тази година. Цената все още не обявена от производителя.

Коментар