Изтича крайният срок за регистрация в търговете по Галилео

Утре е последният ден за регистрация на кандидати от индустрията, които искат да участват в обществените поръчки за Галилео. Регистрацията е необходима за Информационния ден за програмата, който се организира от Европейската комисия и Еропейската космическа агенция на 17 юли в Брюксел.
По-рано този месец беше обявен конкурсът за възлагане на обществени поръчки за изграждане на системата „Галилео” до постигане на пълен експлоатационен капацитет.
Най-малко 40 % от общата стойност на всички дейности, включени в 6-те основни работни пакета по  регламента за продължаване работата по европейския проект ще трябва да бъдат възложени на поддоставчици, които не трябва да са свързани с главните изпълнители на който и да е от основните работни пакети.
Това изискване дава добри възможности за участие на българските предприятия като подизпълнители. Организаторите на събитието се надяват за създаване на консорциуми за участие в търга.
От ДАИТС и Постоянното представителство на България в Брюксел обявиха пълна готовност да окажат съдействие на желаещите български фирми да участват в Информационния ден.
Регистрацията за Информационния ден все още може да бъде направена тук.
Тръжното досие може да бъде намерено тук.

Коментар