Млада компания ще налага Ubuntu таблети

Ubuntu таблетът ще се предлага с диагонали 8,9 и 10,1 инча с резолюция 1920х1200 пиксела

Ubuntu таблетът ще се предлага с екрани с диагонал 8,9 и 10,1 инча и резолюция 1920х1200 пиксела

Стартъпът MJ Technology излиза на пазара за таблети под управление на операционна система Ubuntu. В момента компанията набира средства за пускане на две устройства с безплатната ОС.

Таблетите на MJ Technology ще се различават само по екраните. Единият от тях ще има диагонал 8,9 инча, а вторият – 10,1 инча. Резолюцията е една и съща при двете устройства – Full HD 1920х1200 пиксела.

MJ Technology проектира таблетите на база процесор Intel Atom x7-Z8700, който обезпечава прилична производителност. Предвидени са 4GB оперативна памет и 64GB флаш-базирана памет, която може да се увеличава с microSD карти.

Устройствата ще имат портове USB 2.0 и USB 3.0, камери с резолюция 13 и 8 мегапиксела, вътрешен Mini PCI Express и micro HDMI за свързване към телевизор. По-малкият таблет има батерия с капацитет 7500 мАч, а големият – 8500 мАч.

Ubuntu таблетите се очакват на пазара през юни тази година с Ubuntu версия 16.04 на цени съответно $350 и $400, според информация от официалния сайт на производителя.

Коментари по темата: „Млада компания ще налага Ubuntu таблети”

добавете коментар...

  1. Saevar

    Пайнер… толкова от чалгаджия…… хахахахах

  2. Нищо ново

    Пайнере, не си вярвай на глупости. Андроид има по-отворена екосистема от Бозата и точно затова няма да умре. Все се надявате на едни чудеса, ама надеждите нищо не правят, само участието или безучастието е фактор.

  3. Anonymous

    Идеята е супер, само дето Убунтото понамирисва напоследък със залитанията си да се андроидизира. Но Дебиан ще реши проблема радикално 🙂 Вече заделих $350 за лятото 🙂

  4. Painer

    който не се е докоснал до windows 10 таблет, нищо не е разбрал.Линукс ОС изтърва влака с таблетите, пък андроид – да се моли потребителите по-късно да се сблъскат с Windows таблетите, защото и андро ще умре.

Коментар