Fujitsu спасява природата на Япония от петнистите елени

Петнистите елени могат да нанесат сериозни вреди на природата

Петнистите елени могат да нанесат сериозни вреди на природата

Fujitsu разработва специален софтуер, който ще позволи по-добро прогнозиране на поведението на петнистите елени. Целта е на местата на масовото им събиране да се въвеждат заграждания.

В случая става въпрос не за защита на самите петнисти елени, а за защита на околната среда , тъй като тези животни съвсем не са безопасни, например за  растенията, а дори и за автомобилите.

Популацията на петнисти елени в Япония нараства стремително. Това е свързано с унищожаване на някои видове растения, а елените се появяват в райони, където присъствието им е нежелателно.

Fujitsu работи по създаване на програма, която може да прогнозира къде с най-голяма вероятност могат да се появят животните, без да се изследва районът. Прогнозата се базира на информация като разпределение на едни или други растения, гъстота на гората в различните райони, предпочитани маршрути на петнистите елени и др.

Компанията получава статистика и друга ценна информация за своя проект от Института за изследване на горите в префектура Яманаши, става ясно от официалното съобщение.

Коментари по темата: „Fujitsu спасява природата на Япония от петнистите елени”

добавете коментар...

  1. аман

    Ако беше направено от епъл, статийката нямаше да е толкова скромна, нали??

Коментар