100 модела Skylake PC работят с Windows 7

Списъкът от Skylake компютри с поддръжка на Windows 7 и 8.1 съдържа около 100 модела РС от четири производителя - Lenovo, HP, Dell и NEC

Списъкът от Skylake компютри с поддръжка на Windows 7 и 8.1 съдържа около 100 модела РС от четири производителя – Lenovo, HP, Dell и NEC

Microsoft публикува списък с персонални компютри, базирани на процесори Intel от шесто поколение Skylake, които ще поддържат операционни системи Windows 7 и 8.1 в продължение на 18 месеца – до 17 юли 2017 г. Дотогава потребителите следва да обновят системите си до Windows 10.

Списъкът съдържа около 100 модела РС от четири производителя – Lenovo, HP, Dell и NEC. Това са както бизнес системи, така и компютри за индивидуални потребители, вкл. геймърски машини Alienware. Microsoft уточнява, че списъкът постоянно ще се обновява.

За компютрите от списъка, работещи под управление на Windows 7 или 8.1, Microsoft ще пуска регулярно обновления, вкл. драйвери за наличния хардуер. Компанията обаче препоръчва обновяване на тези системи до Windows 10 възможно най-скоро. До края на юли 2016 г. потребителите на Windows 7 и 8.1 могат да преминат безплатно към новата ОС.

По-рано Microsoft обяви, че потребителите на РС с последно поколение процесори от Intel, AMD и Qualcomm трябва да използват Windows 10, за да получават обновления. Това, според компанията, се налага, тъй като само Windows 10 поддържа всички технологични иновации в новите процесори.

Подобен ход не дава място за маневри на корпоративните потребители на РС с последно поколение процесори. До края 17 юли 2017 г. те ще трябва да обновят операционните си системи, за да получават обновления, които са критично важни за сигурността им.

Поддръжката на Windows 7 и 8.1 за РС с процесори от предишно поколение (преди Skylake) ще продължи съответно до 14 януари 2020 г. и 10 януари 2023 г., съгласно графика на Microsoft.

Коментари по темата: „100 модела Skylake PC работят с Windows 7”

добавете коментар...

  1. ъхъхъ

    Не нямам желание !

Коментар