Huawei влиза на РС пазара през февруари

Huawei може да жертва краткосрочна печалба, за да се наложи на РС пазара

Huawei може да жертва краткосрочна печалба, за да се наложи на РС пазара

Huawei ще направи своя дебют на световния РС пазар през февруари тази година. Китайският производител на телекомуникационно оборудване и смартфони си партнира тясно с Intel в разработката на първия си компютър, съобщи China Daily.

Очаква се Huawei да покаже персонален компютър със своя бранд на Световния мобилен конгрес MWC 2016, който ще се проведе от 22 до 25 февруари в Барселона. Huawei е постоянен участник в ежегодното събитие, което се утвърди като едно от най-важните в света на технологиите.

Влизайки на пазара за компютри, Huawei се надява да достигне по приходи Apple. Според анализатора Никол Пенг от Canalys, китайската компания може дори да жертва краткосрочната си печалба, включвайки се на РС пазара.

За да успее в новото си поприще на РС играч, Huawei ще трябва да реши редица проблеми, смята анализаторът. Компанията следва да използва корпоративния канал за продажби на РС, вместо магазинната мрежа, а това е голям проблем, коментира Никол Пенг.

Коментари по темата: „Huawei влиза на РС пазара през февруари”

добавете коментар...

  1. :-p

    Така са говорили и говорят и плюват винаги с присмех срещу всичко ново и срещу всички стартиращи бизнеси, фирмите и хората.

    Нека да има повече нови и нови фирми, които да опитват и да се борят срещу тиранозавърските монополисти.

    Успех и късмет нека да се развява хуявея, zte и още нови.

    Всичко е просто бизнес нека да има повече играчи.

    Без жълтурковците нямаше да има такова разпространение на електрониката по света.

  2. :o)

    напълно съгласен съм колега…

    утре ХУЙВЕЙ може да реши да влезе и на пазара за трактори или за космически кораби,
    няма значение, това не е нормална компания и нормален бизнес.
    Това е субсидирана от китайската комунистическа партия “компания” с милиарди бюджет и една цел “да превзема пазари”…просто и ясно другарю командир.

  3. :)

    “Влизайки на пазара за компютри, Huawei се надява да достигне по приходи Apple.”

    Магарето и то си подало копитото да го подковат та да прилича на коня. Хуавей прилича на истинска фирма, продуктите и приличат на истински продукти (всъщност един техен продукт прилича на няколко истински заради безразборното крадене), подръжката им прилича на истинска (доакто не ти се наложи да я ползваш)….ама само приличат. Това е най-безхаберната фирма ….всъщност не, има и по-зле, ZTE.

Коментар