Spotify добавя услуга за видео съдържание

Spotify ще зарадва скоро абонатите си и с услуга за видео съдържание

Spotify ще зарадва скоро абонатите си и с услуга за видео съдържание

Spotify скоро ще скъса с имиджа си на чисто музикална услуга. Още тази седмица в Android версията на приложението ще се появи видео съдържание, а по-късно нововъведението ще стане част и от iOS версията, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Тестове на мобилно видео в Spotify текат от май миналата година във Великобритания, САЩ, Германия и Швеция. Изпитанията вече приключват, по думите на вицепрезидента по продукти на Spotify Шива Раджараман.

Все още няма яснота какво точно видео съдържание ще предложи Spotify, но миналата година компанията съобщи за партньорство с BBC, Comedy Central, ESPN, MTV и Vice News. Първоначално, потребителите на Spotify ще получат достъп само до кратки видеоклипове от шоу програми като Epic Rap Battles. Видео съдържанието ще бъде сортирано в различни категории.

Компанията ще се изправи пред предизвикателството да накара своите потребители – заклети музикални фенове – да гледат и видео през Spotify. Към момента услугата има 75 милиона потребители по целия свят, като 20 милиона от тях плащат абонаментна такса.

Въпреки че Spotify ще плаща лиценз за съдържанието на партньорите, компанията няма да вгражда реклама във видеото. Разчита се, че моделът „музика по поискване” ще проработи и за видео съдържанието.

Коментар